Retalls de Desembre 2008

Posted by – 2 January, 2009

Internacional

Gravíssims disturbis a Grècia causats per la mort d’un jove a mans d’un policia. Una setmana després de l’incident continuen les protestesviolents i més pacífiques.

El Parlament Europeu rebutja la proposta d’ampliació de la jornada laboral a 65 hores. En tornarem a sentir a parlar?

Israel comet una massacre militar històrica a la franja de Gaza com a resposta a atacs rebuts pel grup terrorista de Hamas.

Economia

La famosa crisi destapa el que podria ser el cas d’estafa més gran conegut, el dels fons d’inversió Madoff, que afecta també a entitats bancaries espanyoles.

Societat

No sóc gaire partidari de senyalar notícies referents a l’SGAE, per no fer publicitat a qui no s’ho mereix i perquè per reivindicacions ja existeixen desenes de webs on les fan millor i més profundament del que jo podria somiar fer mai. Però és que m’ha posat tant content veure com l’Agencia Española de Protección de Datos multava a aquesta colla de persones que es creuen estar per sobre del bé i el mal i de tenir la potestat d’impartir justícia en funció dels seus interessos després d’haver enregistrat en vídeo una boda sense el consentiment dels nuvis per demostrar que feien servir música amb drets d’autor i sense consentiment durant el convit…

I d’una colla de gent interessant, a una altra. Una notícia gens sorprenent: el Vaticà mostra un document en el que critíca els últims avenços científics.

Mentres tant, a Espanya continuem avançant amb l’exercici de drets de les persones independentment de la seva condició sexual, amb el cas d’una parella de dues mares biològiques (una amb el seu òvul i l’altre amb l’embaràs).

Ciència

Neurocientífics japonesos aconsegueixen decodificar senyals del cervell transformant-les en imatges.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *